| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
raoul
|
Postano: sub stu 22, 2008 7:08 pm Naslov: |
|
|
| rin je napisao/la: | | crijep pada sa krova... |
Ja zivim u zgradi... vecina zgrada ima ravan krov A i moja je jos od industrogradnje prije 30g, a takve imaju crvene cigle po fasadi  |
|
| [Vrh] |
|
 |
Kičo

|
Postano: ned stu 23, 2008 12:17 pm Naslov: |
|
|
Da mi je znat kako će se tsunami(cunamy ) stvorit u Jadranskom moru kad nema dovoljno mista za to, BIO BI EVENTUALNO VISOK 30cm-1m  _________________ ____________________
"Što južnije, to tužnije" |
|
| [Vrh] |
|
 |
raoul
|
Postano: ned stu 23, 2008 1:19 pm Naslov: |
|
|
| Kičo je napisao/la: | Da mi je znat kako će se tsunami(cunamy ) stvorit u Jadranskom moru kad nema dovoljno mista za to, BIO BI EVENTUALNO VISOK 30cm-1m  |
Pa jel ti znas kak uopce tsunami nastaja? Na moru brodovi ne skuze kad prodje tsunami val.. jer val nastaje tek na obali kad se voda pocne povlaciti sa plaze i podvlaciti ispod nanosa vode... zbog tog povlacenja, more se pocne dizati tj. nastaje plimni val... e onda se mozes !"/()=?  |
|
| [Vrh] |
|
 |
Kičo

|
Postano: ned stu 23, 2008 1:50 pm Naslov: |
|
|
| raoul je napisao/la: | | Kičo je napisao/la: | Da mi je znat kako će se tsunami(cunamy ) stvorit u Jadranskom moru kad nema dovoljno mista za to, BIO BI EVENTUALNO VISOK 30cm-1m  |
Pa jel ti znas kak uopce tsunami nastaja? Na moru brodovi ne skuze kad prodje tsunami val.. jer val nastaje tek na obali kad se voda pocne povlaciti sa plaze i podvlaciti ispod nanosa vode... zbog tog povlacenja, more se pocne dizati tj. nastaje plimni val... e onda se mozes !"/()=?  |
ima bit da nisi skužio
tia sam reći da u slučaju Indonezije kada se stvorio plimni val(tsunami , naravno od potresa)njegov epicentar je bio udaljen oko 2-3 tisuče km od obale i imao je uvijete(znači dovoljno prostora odnosno OCEAN) da se stvori i prouzroči onakvu katastrofu, što znači da u Jadranskom moru koje je cirka široko 100-200km nema šanse da se stvori takav razorni val (možda neki manji 0.5-1m)
Pošto se naši priobaljin gradovi(ala Trogir) skoro potope za vrijeme veće plime , znači da je dovoljnan i manji val da napravi uzbunu
u zaključku ništa strašno
pozz  _________________ ____________________
"Što južnije, to tužnije" |
|
| [Vrh] |
|
 |
raoul
|
Postano: ned stu 23, 2008 7:25 pm Naslov: |
|
|
Sve ok Ali sto je veca udaljenost od epicentra, to val slabi s vecom udaljenoscu.. bas tih 200km je i vise nego dovoljno... u odnosu na 2000km A dobro nije da je bitno.. Ja mislim da ce nasu obalu zastiti otoci  |
|
| [Vrh] |
|
 |
|